neděle 14. května 2017

Jezero Apopka a první kontakt s aligátory

V neděli jsme kvůli sobotnímu výletu vstávali později. Bylo (jako skoro každý den) nádherné počasí, a tak jsme se rozhodli, že pojedeme na výlet k Jezeru Apopka. Je to velké jezero, okolo kterého je nádherná příroda. Anička s Oscarem tam byli už v únoru a vyfotili nádherné fotky západu slunce, a potkali spoustu aligátorů.

K parku okolo jezera jsme se přiblížili autem, na kterém jsme měli nosič na kola. A kola. Jezdím na starším Oskarově kole (koupil si teď nové). Na kole jsem dlouho nejel, takže mě Anička, která tu jezdí denně, několikrát ujížděla.

Jeli jsme od brány horní částí parku, Anička s Oscarem byli na kolech rychlejší, takže jsem si musel máknout, abych je vůbec viděl před sebou na horizontu… První část parku byla i pro auta (i když to tak nevypadalo), takže nás docela rušila auta, která jezdila okolo. Několikrát jsme zastavili a fotili ptáky, občas bylo v dálce nějaké plovoucí dřevo, které ale nebylo dřevo, ale aligátor.

IMG_9349

Pták – pelikán?

 

O mnoho lepší byla část, kam už auta oficiálně nesměla. Jeli jsme parkem, a krajina se docela často měnila. Od výhledů na jezero, přes pláně, řeku, až po malé zátoky. Dorazili jsme na nejvzdálenější místo, kam jsme chtěli dorazit – rozhlednu, vyfotili se, a zase zamířili zpátky. Chtěli jsme být včas v první části parku na západ slunce.

20170430_225214611_iOS

Rozhledna a tůňky

Cestou si Anička nevšimla malého aligátora (cca půl metru), který se slunil uprostřed cesty, a málem na něj najela. Mě upozornil Oscar, takže jsem před aligátorem hodil elegantního smyka (ale ani to ho nehnulo z místa).

IMG_9371

Aligátor, nebo jak místní rádi říkají: Gator*

20170430_214654017_iOS

Řeka

Západ slunce byl podle počasí cca ve 20.00. Jenomže byly mraky, a tak z něj nic moc nebylo, a tak jsme jeli cestou zpátky ven z parku. Trošku jsme si neuvědomili, jak je to daleko, a tak jsme k auto dorazili až po zavíračce. Cestou jsme se vyhýbali dalším aligátorům a mnoha (snad ne-jedovatým) hadům. Pán, který měl zavírání parku na starosti, trošku nadával, když jsme odjížděli až ve 21.00, ale nakonec jsme to zvládli.

---

*) zajímalo by mě, co tihle lidé dělají s ušetřeným časem

Žádné komentáře:

Okomentovat