úterý 16. května 2017

Karavanem II – Stone mountain a Cherokee

Probudili jsme se u Arabia mountain asi v 5.30 ráno, a vyšli (správným směrem) na stolovou horu. Východ slunce byl nádherný, fotek nespočet.

20170503_103739853_iOS

hrátky s horizontem – před vámi je asi 3 m široká louže

Poté jsme zamířili na další kamennou horu – Stone mountain. Oproti včerejšku stačilo ujet asi 60 mil, což nám přišlo jako kousek.

Tahle oblast je nějaká častá kamennými horami – zajímavé. Vrcholek Stone mointain je 514 m nad mořem, a asi 250 metrů nad okolním prostorem. Povrch vypadá trošku jako měsíční krajina, a nahoru se dá dostat dvěma způsoby – lanovkou, a nebo pěšky.

My jsme samozřejmě v rámci zdravotně – sportovní motivace šli pěšky. Spolu se spoustou místňáků, kteří mají výstup na horu jako sportovní výkon – někteří běhají, jiní i cestou cvičí. Je fajn vidět Američany něco dělat.

20170503_160301006_iOS

měsíční krajina + lanovka + člověk

Kromě výstupu na horu je velkou atrakcí i rytina, která je v plochá místě vystřílena a vysekána do skály. Jedná se o zobrazení třech důležitých postav z Občanské války, a mělo by jít o největší reliéf vytesaný do skály. O jeho tvorbě promítají v infocentru pěkný film. doporučuju alespoň článek na wikipedii.

20170503_174045940_iOS

Kamenná hora spolu s reliéfem

Další zastávkou měly být Great Smoky mountains na hranici mezi Georgie, Tennessee a Severní Karoliny. Jeli jsme tedy do indiánského městečka Cherokee. Jakkoliv to zní idylicky, bohužel, město až tak krásné nebylo. Vzhledem k tomu, že Indiáni mají od vlády právo provozovat hazard, dalo by se městečko připodobnit k Rozvadovu, případně jiným příhraničním městům s kasiny. Večeře ale byla dobrá a camp, kde jsme zaparkovali, přívětivý.

Žádné komentáře:

Okomentovat