sobota 19. prosince 2009

Předměty – Business And The Internet

V následujících čtyřech článcích bych se rád věnoval předmětům, které tu máme.

Ze všech předmětů, co jsme tu studovali, považuju tři za velmi přínosné, čtvrtý byl kurz základní, pro nás spíš opakovací. Začnu těmi předměty, které mám už hotové – tak tedy Business And The Internet.

Můj nejoblíbenější předmět. Předmět, který byl ze všech dosavadních informaticko-ekonomických předmětů, které jsem ve svém životě měl, nejpřínosnější.

Už v anotaci bylo napsáno: “I když se jedná o informatický předmět, není povoleno používání notebooků a PDA”. To sice nevěstilo nic dobrého, ale nakonec se to vysvětlilo – hodiny, kde bylo potřeba praktických ukázek, se konaly v labu. A vyučující, Rebecca Grant, to myslela v dobrém.

Tradeshow

(fotil Vojta)

Už od začátku mě zaskočily Rebečiny znalosti ohledně IT. Tedy nejen její, ale i znalosti studentů. Na předmětech tohoto typu jsem na VŠE obvykle nepotkal mnoho studentů, kteří by měli nadstandardní znalosti, spíš je daný předmět zajímal proto, že přece každý zná “ty internety, fejsbůky a tak”.

Rebecca měla o tématu nejen přehled, bylo vidět, že jí IT téma opravdu hodně baví. Na první hodině jsme oslavili výročí internetu – nakoupila spoustu dortíků, na hodině poslední jsme slavili výročí prvního bankomatu v Kanadě – opět nakoupila spoustu dortíků. Předmět měl vlastní Twitter feed a blog.

Jak je ve většině kanadských předmětů zvykem, probíhala rozsáhlá diskuse, a když se nad tím zamyslím, tak teoretické látky bylo minimum, spíše se jednalo o výměnu zkušeností mezi vyučující, přednášejícími z praxe a studenty.

Přednášející z praxe – další z highlights tohoto předmětu. Celkem jsme měli asi 6 hostů, z toho několik významných podnikatelů v oblasti webdesignu, domén, affiliate marketingu, atd. Hosté přinesli nejen cenné informace a zkušenosti, ale také reklamní předměty:). Úplně nejlepší však byla přednáška zaměstnanců iStockphoto.com, internetové banky fotografií. 

iStock stickers

Všechny práce, které jsme v tomto předmětu dělali, měly vysokou kvalitu. Byly maximálně svázány s praxí, a nejnovějšími technologiemi. Ať už se jednalo o prezentaci na úvod hodiny - tzv. “Firestarter”, nebo o návrh komunikace skrz sociální sítě pro organizaci Volunteer Victoria. A nebo Trade show.

Tradeshow

(fotil Vojta)

Shrnuto a podtrženo – i když jsem o většině témat, které se probíraly, měl povědomí, tento předmět mi rozšířil obzory.

Praktické využití předmětu: 100%

Známka: A

Žádné komentáře:

Okomentovat