pátek 27. listopadu 2009

Tradeshow

Konečně jsem pocítil sílu kanadského školského systému. Na můj nejoblíbenější předmět – Business and the internet jsme měli připravit řešení online kampaně pro dobrovolnickou organizaci Volunteer Victoria. Původně jsem si myslel, že to bude zas jen další prezentace, na které jsme z VŠE zvyklí. (nicméně tady jsou i prezentace na vysoké úrovni – studenti i učitelé je poslouchají a se zájmem se ptají).

Jenže tohle nebyla obyčejná prezentace. Jmenovalo se to trade show, tedy něco jako veletrh. Každý tým si připravil svoje řešení, postavil stánek, připravil letáčky, prezentaci a rozdělil úkoly.

Jedna tradeshow je víc, než 256,5 prezentací na VŠE. Nejen proto, že by měla vyšší kvalitu (viz výše), ale hlavně proto, že při trade show musíte myšlenku každému detailně vysvětlit. Lidé k vám sami přicházejí a mají o vaši práci zájem. Přicházejí členové fakulty, ředitelé, členové vedení společností, i náhodní návštěvníci univerzitního klubu. Pokaždé to vyjde trošku jinak, každého zaujme něco jiného, a zvlášť pro exchange studenty je to skvělá lekce angličtiny.

Pokud bych mohl něco doporučit k zavedení na VŠE, tak by to byla tradeshow. Studenti byli opravdu motivováni vytvořit co nejlepší řešení – výhrou byla nejen dobrá známka, ale i fakultní čokoláda. Mimochodem – jak je mi známo, tak VŠE obvykle externistům za přednášku platí – zde se rozdávají čokolády.

Tradeshow se letos poprvé konala v univerzitním klubu – který hodně připomíná klub golfový.Velký dům kypící luxusem, kde je m.j. pěkná restaurace. A pro nás samozřejmě připraveny zákusky a pití.

linkedin Porota vybrala dva týmy – jedna cena byla za nejsnáze aplikovatelné řešení a další cena byla za řešení nejinovativnější a nejkreativnější. Naše práce obsahovala návrh redesignu, mashup se službami Google Calendar, Twitter, a LinkedIn, dále certifikaci dobrovolníků a další. Věděl jsem, že je naše práce dobrá, nicméně jsem byl překvapen a potěšen, že jsme vyhráli.

Hooray!

Fotky fotil Vojta, takže až je upraví a nahraje, dám sem odkaz :).

2 komentáře: