úterý 21. června 2016

Den druhý: přesun do Mui Ne

Už tak nějak bývá tradicí, že druhou noc je náš Jet Lag horší, než noc první, takže jsme střídavě do cca 2.30 nemohli usnout. Nakonec jsme ale zabrali, a o to hůře se nám pak ráno v 7 vstávalo. Dnes jsme se totiž měli přesunout z Ho Či Minova města  malinko severovýchodněji – k moři – do městečka Mui Ne. Ráno jsme si ještě dali snídani, a já konečně můžu vysvětlit, co všechno je v 57 možnostech snídaňového menu. Snídaně se totiž skládá z částí:

  • A: hlavní chod (může to být bagetka, musli, ovesné vločky, vejce na různé způsoby)
  • B: doplňkový chod (můžou být třeba fazole, párek, apod)
  • C: kafe nebo čaj
  • D: Smoothie různých chutí a barev

Příznivci kombinatoriky (každý z vás musí být větším příznivcem, než jsem já) si jistě dopočítají, že variant kombinací je docela hodně. A naštěstí i v Saigon Innu přišli na to, že některé kombinace spolu prostě nejdou (třeba párek a bageta s džemem). Takže zkrátka a dobře: buďme rádi, že je zde jen 57 kombinací.

A ještě jeden zajímavý postřeh – vzpomínáte na akci Coca Coly, jak dělala lahve se jmény? Tady ve Vietnamu to zkusili taky. Nechme stranou žerty, že stačilo vyrobit milion lahví s popiskem Nguyen, protože většina Nguyenů je už v Čechách.

Po snídani jsme se sbalili, a šli k nedalekému stanovišti autobusů, což nakonec stanoviště autobusu ani nebylo. Bylo to stanoviště dodávky která nás odvezla asi 800 m dál na autobusové nádraží, kde jsme si přelezli do autobusu. Věděli jsme dopředu, že to bude tzv. “sleeper bus”, ale stejně jsme si nebyli jistí, jak to funguje. Je to docela šikovné. Místo sedátek jsou tam (polo) lehátka ve dvou patrech a třech řadách, pro mě jako částečného klaustrofobika docela problém výzva. Nakonec to bylo ale docela milé, pěkně jsem si pospal, je to podobný princip, jako v kočárku – čím více to skáče, tím líp miminko spí.

WP_20160621_005

Sleeper bus. Nejvíc to skáče, když jste vzadu a ještě nahoře.

Další výhoda tohohle autobusu byla, že zastavuje před hotelem, kde chcete. Takže nám hezky zastavil před naším hotelem, a my se mohli nastěhovat.

Náš hotýlek se sice jmenuje Evergreen resort, resortem ale není. Je tu malý sympatický bazének, lehátka, a personál, co moc neumí anglicky. Takže si nejsme úplně jistí, jestli jsme si na ráno (4.30) zamluvili vyjížďku na pískové duny na východ slunce… Uvidíme ráno…

 

WP_20160621_013

Čí je to bazén? Mui Ne.

 

 

WP_20160621_011

A ještě plážová idylka. Nikdo nikde.

Žádné komentáře:

Okomentovat