čtvrtek 30. června 2016

Mám krejčí v Hoi Anu

Slíbil jsem, že povyprávím o krejčích v Hoi Anu. Jak jsem psal v minulém článku, v Hoi Anu je strašně moc krejčovských obchůdků, dílen, apod. (Davide A. P. – tady by se ti líbilo!) Každý řidič, kažý recepční, všichni určitě někoho znají a někoho doporučí. Ať už je jeho kvalita jakákoliv. Nám byla doporučena švagrová od řidiče, ale látky se nám tam moc nelíbily – na to, že mělo jít o nemačkavé látky, byly až trošku moc zmačkané…

Doporučení od recepční jsme víceméně ani neuvažovali, a chtěli jsme se přesvědčit sami, někde jinde. Počkat, potřebuju já vůbec oblek? No, asi ano (říká Klárka), a navíc, za cenu jednoho obleku v Le Premier si můžu pořídit 4 obleky tady. O kvalitě nevím, ale obleky tu vypadají moc pěkně, a nakupuje tu hodně lidí. Takže ano, potřebuju. Tak jsme šli do města, okouknout obchůdky, a v jednom nás rovnou odchytla energická krejčová, velmi dobře ovládající angličtinu. Zároveň jsme zde viděli Francouze, který si akorát oblek zkoušel, a slušelo mu to. Udělali jsme kalkulaci, a já si pak řekl, že si to nechám projít hlavou. To se krejčové moc nezamlouvalo, ale nakonec nás propustila s tím, že se vrátíme později.

IMG_2196

Výběr látek v prvním krejčovství. Fotila Klárka

Šli jsme dál městem, a zašli si na kafe / pivo /  záchod / wifi. Posledně jmenovaná nám pomohla v kontrole krejčové na internetu – na TripAdvisoru. Našli jsme přes 150 kladných hodnocení a víceméně žádné záporné. Takže bylo rozhodnuto, a při cestě zpátky z města jsme se zastavili na změření. Nakonec jsem si objednal jeden oblek a košili. (update – po prvním zkoušení jsem si přiobjednal košili ještě jednu, je boží)

Bao An – tak se moje nová krejčová jmenuje – si míry poznamenala do svého notýsku i tabletu, s tím, že až budu chtít další oblek, není problém vybrat látku online, a ona ze záznamů nalezne míry (mé míry) a nový oblek / košili ušije. Tomu říkám prozákaznické chování a zapisuji si jako jeden z příkladů do výuky CRMka! Bao An není žádná troškařka – prostě v jeden den vezme míry, druhý den přijdete na fitting, a když jde všechno dobře, tak třetí den máte hotovo. Když jsem se jí druhý den ptal, jestli vůbec spala, tak říkala, že moc ne, ale že má velkou rodinu, která jí se šitím pomáhá.

Já už byl na fittingu, a musím říct, že oblek vypadá skvěle (já taky). Košile je skvělá taky, a tak jsem si objednal ještě jednu. Koneckonců, je to levnější, než v H&M, a doufám, že kvalitní.

IMG_2210

Já při fittingu (prvním zkoušení ušitého obleku), fotila Klárka

Žádné komentáře:

Okomentovat